Блог
Січень 25, 2019

Чи є спосіб повернути гроші інвесторам довгобудів?

Що робити з десятками тисяч квадратних метрів довгобудів та тисячами обманутих інвесторів?

Існує декілька вірних способів, здатних добудувати об’єкт нерухомості, а її власникам все ж отримати ключі від заповітної квартири.

Одним із таких способів є добудова забудовником об’єкта, який він розпочав, під тиском громади. Це вдасться у тому випадку, коли забудовник існує, і він зацікавлений у добудові об’єкта.
Можна піти і іншим шляхом, створивши будівельний кооператив та взявши об’єкт нерухомості на баланс, далі добудовуючи його вже своїми власними силами. Звичайно, такий варіант можливо реалізувати за наявності певних правових підстав і при переоформленні документів.

За високого ступеню будівельної готовності об’єкту, можливий і третій спосіб, – введення його в експлуатацію з неповністю завершеними роботами та шляхом створення ОСББ добудувати те, що мав зробити забудовник.

Крім того, добудувати недобудови можна за допомогою і бюджетних коштів, виділених під реалізацію спеціалізованих програм та проектів.

Який спосіб обрати та як вирішити конкретну ситуацію залежить від декількох факторів: ступеню будівельної готовності об’єкта, кількості інвесторів, правового регулювання конкретної ситуації та від оформленого права на землю.

Будьте обачними та не потрапляйте в халепи з довгобудами!

Джерело: ЛІГА.Блоги